RECEPT Perníčky
Ahoj všichni, jak se máte? Já skvěle, protože se strašně těším na Vánoce. A ty se kvapem blíží a u nás je teď období pečení cukroví. Rozhodla jsem se, že s vámi sdílím naše 4 recepty na vánoční cukroví. Říká se, že by na Vánočním stole mělo být 12 druhů cukroví, ale stačí alespoň 7 druhů (šťastné číslo 😉), ale nebojte taky jich na vánočním stole nemáme tolik, ale 4 určitě a právě o tyto čtyři recepty se v dalších dnech s vámi podělím. Dnes to bude RECEPT na perníčky. Já osobně si myslím, že bez perníčků to prostě nejsou Vánoce. No, nejdeme už na to???😋😋😋
INGREDIENCE:
- 500 g hladké mouky
- 170 g rozpuštěného medu
- 100 g cukru
- 80-100 g másla (změklé)
- 2 celá vejce + 1 vejce na pomašlování
- kávová lžička jedlé sody
- perníkové koření (množství dle výrobce) my přidáváme 2-3 kávové lžičky
- Začneme tím, že budeme 15 minut třít vejce, cukr a med (můžeme to nechat utřít robota).
- Potom přidáme mouku smíchanou s kořením a jedlou sodou a zase zamícháme.
- Nakonec vpracujeme změklé máslo.
- Necháme den odpočinout v pokojové teplotě.
- Když je těsto odpočaté, vyválíme ho asi na 4mm a vykrajujeme do něj různé vánoční vzory pomocí vykrajovátka.
- Pečeme cca 10-15 minut (měli by jste poznat sami, podle toho zda už perníčky zlátnou)
- Nakonec perníčky vytažené z trouby ještě na plechu potřeme mašlovačkou rozšlehaným vejcem, poté budou krásně lesklé
POLEVA NA PERNÍČKY
- 1 bílek
- 100-200 g cukr moučky (záleží na vás, každému vyhovuje jiná hustota na zdobení)
- půlka vymačkaného citrónu
- Bílek si vyšleháme s cukrem tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.
- Pak přidáme citrón a pořádně zamícháme.
- Když je poleva hotová, dáme ji do cukrářského pytlíčku (pokud nemáte cukrářský pytlíček, můžete dát polevu do jakéhokoliv pytlíčku) a na konci uděláme dírku.
- Pak už jen stačí zdobit, nechat zaschnout a sníst😋😋😋
Komentáře
Okomentovat